ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI SOĞANLI BÖREK

Patlıcanlı Soğanlı Börek

Patlıcanlı soğanlı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Soğanlı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 5 hazır yufka
  • 2 patlıcan
  • 3 soğan
  • 3 domates
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • Tuz

Patlıcanlı Soğanlı Börek Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Soğanları ve domatesleri soyup küçük doğrayın. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Patlıcanları ilave edip kızartın.
  • Tavadaki fazla yağı süzüp soğanları patlıcana ekleyin ve  karıştırarak soteleyin. Domatesleri ilave edip tuz ekleyin ve karıştırın. 10 dakika kadar pişirip ılınmaya bırakın.
  • Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini, kenarları dışarıya sarkacak şekilde tepsiye yayın.
  • Margarini eritip fırça ile yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkaları iri parçalara bölüp eritilmiş yağa batırıp çıkarın ve yarısını tepsiye kat kat döşeyin.
  • Üzerine patlıcanlı malzemeyi yayıp kalan yağlı yufka parçalarını da üzerine kapatın. Kenarına taşan yufkaları içeriye kıvırın. Yumurtayı bir tutam tuzla çırpıp böreğin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!