ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI MAKARNA BÖREĞİ

Patlıcanlı makarna böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı makarna böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 2 patlıcan
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı
  • Tuz

Patlıcanlı makarna böreği Nasıl Yapılır

Patlıcanlı makarna böreği , kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...

Patlıcanların uçlarını kesip uzunlamasına incecik dilimleyin. Sarı ve kırmızı biberleri temizleyip uzunlamasına ikiye kesin. Ay çiçeği yağını tavada ısıtıp patlıcan ve biberleri hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

Makarnayı tuzlu suda diri kıvam da haşlayıp süzün. Kaşar peyniri ve beyazpeyniri ilave edip harmanlayın. Yumurtalar, zeytinyağı ve sütü bir kaseye alıp çırpın. Yumurtalı karışımı ekleyip hızla karıştırın.

Dikdörtgen kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Tabanına sarı ve kırmızıbiberleri yerleştirin. Üzerine makarnanın dörtte birini uzunlamasına yayın. Patlıcan, makarna ve biberleri kat kat değişimli olarak yerleştirin.

Bütün malzemelerin üzerini kırmızı ve sarı biberlerle kaplayın. Yağlı kağıtla kapatarak önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Yağlı kağıdı çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.