ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ VE TULUM PEYNİRLİ BÖREK

Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • 100 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)

İç harcı için

  • 250 gr beyaz peynir
  • 2 orta boy patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Kekik
  • Fesleğen

Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını derin bir kapta elinizle yoğurun. Süt, tuz ve unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse un ve süt ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  • Üzerine nemli bir bez örterek buzdolabında 1 gece bekletin. İç harcı için patatesleri haşlayın. Peyniri küçük parçalara bölüp patatesle harmanlayın.
  • İnce kıydığınız maydanozları, tuz ve karabiberi ekleyin. Hamuru 7 eşit parçaya bölün. Bir bezeyi ayırın.
  • Diğer bezelerin üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üçerli olarak aralarını tereyağı ile yağlayarak üst üste yerleştirin.
  • İlk yufka grubuna yuvarlak fırın kabının büyüklüğünde açın. Yağladığınız tepsiye yerleştirin. Harcı üzerine yayın. Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp harcın üzerine kapatın.
  • Ayırdığınız bezeden çubuklar yapıp böreğin üzerini şekillendirin. Yumurta sarısı sürüp kekik, fesleğen serpin.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınınca dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!