Patatesli Ve Kaşar Peynirli Mini Gül Börek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Patatesli Ve Kaşar Peynirli Mini Gül Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Ve Kaşar Peynirli Mini Gül Börek için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • Zeytinyağı

İç harcı için

  • 3 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesli Ve Kaşar Peynirli Mini Gül Börek

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri yıkayıp yumuşayana kadar kaynar suda haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın.
  2. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Rendelenmiş patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
  3. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın. Yufkaları dört parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesin.
  4. Üzerine patatesli harçtan sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Rulo şeklinde sarıp bir ucunu sabit tutarak kendi çevresinde sarın.
  5. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo