ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ VE KAŞAR PEYNİRLİ MİNİ GÜL BÖREK

Patatesli Ve Kaşar Peynirli Mini Gül Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Ve Kaşar Peynirli Mini Gül Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • Zeytinyağı

İç harcı için

  • 3 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Patatesli Ve Kaşar Peynirli Mini Gül Börek Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp yumuşayana kadar kaynar suda haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Rendelenmiş patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın. Yufkaları dört parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesin.
  • Üzerine patatesli harçtan sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Rulo şeklinde sarıp bir ucunu sabit tutarak kendi çevresinde sarın.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!