ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ DOLAMBER BÖREĞİ (KÜTAHYA)

Patatesli Dolamber Böreği (Kütahya)

Patatesli dolamber böreği (Kütahya)

Hem doyurucu, hem de leziz bir börek tarifi ile karşınızdayız. Kütahya mutfağıyla özdeşleşen dolamber böreği, patatesli harç ile doldurulur. Hazırlanan börek dolanarak tepsi içine sarılır ve pişmeye bırakılır. 

Çekme börek ve ıspanaklı etli börek tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Dolamber Böreği (Kütahya) Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 6 su bardağı böreklik un
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 8 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Arası için

  • 80 g tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Patatesli Dolamber Böreği (Kütahya) Nasıl Yapılır?

  • Önce iç harcı için patatesleri soyup irice doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar kaynar su ve 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyip haşlanmaya bırakın.
  • Haşlanan patatesi süzün ve çatal yardımıyla ezin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  • Hamuru hazırlamak için unu yoğurma kabına alın, ılık su ve tuz ekleyip karıştırın. Kalan unu da ilave edip iyice özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Üzerini kapatın ve 30 dakika dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken tereyağını eritin ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Tezgahı hafif unlayın ve hamuru 8 eşit bezeye bölüp üzerini örtün. İlk bezeyi alıp unlayarak oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde incecik açın.
  • Üzerine tereyağlı karışımdan 3-4 kaşık dökün ve yufkanın her yerine sürün. Yufkanın dış kısmına patatesli harçtan rulo şeklinde yayın.
  • Ve dıştan içe doğru çekiştirerek ortaya doğru sarın. Yufkanın orta kısmına parmağınızla bir delik açın ve yufkayı bölüp uzun bir rulo elde edin. Ruloyu kendi etrafında döndürerek sarın. Yuvarlak bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve sardığınız hamuru ortasına yerleştirin.
  • Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve tepsideki hamurun bitiminden başlayıp etrafına sararak tepsiyi doldurun.
  • Tepsi dolunca üzerine kalan yağı sürün ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı geçince dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!