ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ BAHAR BÖREĞİ

Patatesli Bahar Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Bahar Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 25 g noodle
  • 1 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 taze soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 5~6 yaprak pazı
  • 100 g soya filizi
  • 5~6 dal taze nane
  • 1 yemek kaşığı kişniş otu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yumurtanın akı

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Biberli sos için

  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 taze acı kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı su

Patatesli Bahar Böreği Nasıl Yapılır?

  • Noodle’ı tuzlu sıcak suda haşlayıp suyunu süzün. Taze soğan, pazı yaprakları ve naneyi ince kıyın.
  • Havuçları ve patatesleri jülyen doğrayın. Bir tavada fındık yağını ısıtıp zencefil ve taze soğanları kavurun.
  • Havuç, patates, pazı, soya filizi, nane, kişniş ve soya sosunu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Noodle ilave edin. Sos için, biberleri temizleyip doğrayın. Şeker, elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı suyu sos tenceresine alın.
  • Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Ocağın ısısını artırıp hafif bir şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin.
  • Biberleri ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın. Yufkaların her birini üçgen olarak 8 eşit parçaya kesin.
  • Sebzeli harçtan birer yemek kaşığı alıp yufkaların geniş kenarlarına paylaştırın.
  • Sigara böreği gibi sarıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Biberli sos ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!