ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PASTIRMALI SİVAS BÖREĞİ

> PASTIRMALI SİVAS BÖREĞİ
Pastırmalı sivas böreği
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı sivas böreği tarifi için malzemeler
  • 3 yufka
  • 1 demet ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g çemensiz pastırma
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 30-50 g tereyağı
Pastırmalı sivas böreği Nasıl Yapılır

  • Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. İnce doğrayıp derin bir kaba alın. Diğer taraftan zeytinyağını orta boy bir tavada kızdırın. Üzerine ince doğradığınız soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ispanakları tavaya aktarıp orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Doğradığınız çemensiz pastırmaları da kavrulan ıspanaklara ekleyin. Tuz ve karabiberi serpip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Hazır yufkalardan bir tanesini tezgaha serin. Yufkanın 4 ucunu içine katlayıp tam bir kare şekline getirin. Yufkayı 4’e bölüp 4 adet kare hamur elde edin. Karelerin her birinin ortasına ıspanaklı harçtan 1’er yemek kaşığı koyup, bohça şeklinde katlayın ve üzerine bastırın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Geniş bir tavayı orta ısılı ateşte kızdırın. Börekleri kızgın tavada önlü arkalı kızartıp her iki yüzünü tereyağıyla yağlayın ve üst üste yerleştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.