ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PASTIRMALI KADAYIF BÖREK

Pastırmalı Kadayıf Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Kadayıf Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg yaş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı erimiş tereyağı

İç harcı için

  • 200 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket dilimlenmiş çemensiz pastırma
  • 1 domates
  • 2 sivri biber

Üzeri için

  • 500 ml süt
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Pastırmalı Kadayıf Börek Nasıl Yapılır?

  • Yaş kadayıfı yayvan bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı dökün ve tel tel açın.
  • Kadayıfın yarısını ısıya dayanıklı cam bir kabın tabanına yayın. Üzerine kaşar peynirinin yarısını yayın.
  • Peynirin üzerine sırasıyla pastırma, ince doğradığınız domates ve sivri biberi ilave edin.
  • Üzerine kalan kaşar peynirini serpin ve kalan kadayıf ile üzerini kapatın. Böreğin üzerine elinizle bastırın.
  • Üzeri için süt ve yumurtayı bir kasede çırpıp böreğin üzerine gezdirin. Böreğin üzerini streç filme sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  • Dinlenen böreği kare dilimleyip üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!