ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PASTIRMALI AY BÖREĞİ

Pastırmalı Ay Böreği

Pastırmalı ay böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı Ay Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 12 parça milfö
  • 12 dilim pastırma
  • 2 + 1/2 su bardağı rende gravyer peyniri
  • 1/2 demet maydanoz (Kıyılmış)
  • 1 yumurta sarısı

Pastırmalı Ay Böreği Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta merdane ile inceltin. Pastırmaları ince doğrayın. Robottan geçirdiğiniz gravyer peynirini ince kıyılmış maydanoz ile bir kabın içinde karıştırın. Pastırmalı harcı, inceltilmiş hamurun ortasına yerleştirin. Hamurun bir köşesinden başlayarak, diğer köşesine doğru ay çöreği gibi sarın.
  • Çırpılmış yumurta sarısını, böreklerin üzerine fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!