ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PASTIRMALI AY BÖREĞİ

> PASTIRMALI AY BÖREĞİ
Pastırmalı ay böreği
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı ay böreği tarifi için malzemeler
  • 12 parça milfö
  • 12 dilim pastırma
  • 2 + 1/2 su bardağı rende gravyer peyniri
  • 1/2 demet maydanoz (Kıyılmış)
  • 1 yumurta sarısı
Pastırmalı ay böreği Nasıl Yapılır

  • Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta merdane ile inceltin. Pastırmaları ince doğrayın. Robottan geçirdiğiniz gravyer peynirini ince kıyılmış maydanoz ile bir kabın içinde karıştırın. Pastırmalı harcı, inceltilmiş hamurun ortasına yerleştirin. Hamurun bir köşesinden başlayarak, diğer köşesine doğru ay çöreği gibi sarın.
  • Çırpılmış yumurta sarısını, böreklerin üzerine fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.