Pastırmalı Ay Böreği

Pastırmalı Ay Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı Ay Böreği için

Malzemeler

  • 12 parça milfö
  • 12 dilim pastırma
  • 2 + 1/2 su bardağı rende gravyer peyniri
  • 1/2 demet maydanoz (Kıyılmış)
  • 1 yumurta sarısı
Pastırmalı Ay Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta merdane ile inceltin. Pastırmaları ince doğrayın. Robottan geçirdiğiniz gravyer peynirini ince kıyılmış maydanoz ile bir kabın içinde karıştırın. Pastırmalı harcı, inceltilmiş hamurun ortasına yerleştirin. Hamurun bir köşesinden başlayarak, diğer köşesine doğru ay çöreği gibi sarın.
  2. Çırpılmış yumurta sarısını, böreklerin üzerine fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo