ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MERCİMEKLİ BEYPAZARI BÖREĞİ

Mercimekli beypazarı böreği

Mercimekli beypazarı böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimekli beypazarı böreği tarifi için malzemeler

  • 3 yufka
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurtanın sarısı

İçi için:

  • 300 g orta yağlı kıyma
  • 4 orta boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 su bardağı yeşil mercimek (Haşlanmış)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Mercimekli beypazarı böreği Nasıl Yapılır

  • İç harcını hazırlamak için tereyağını orta boy bir tavada eritip, üzerine kıymayı aktardıktan sonra sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip tuz ve karabiberi serpiştirerek 4-5 dakika daha kavurun. Son olarak haşlanmış mercimeği ve ince kıydığınız maydanozu da ilave edip ocaktan alın.
  • Yufkaları tezgaha serip her birini 8 eşit parçaya ayırın. Mercimekli harcı yufkaların uzun kenarlarına paylaştırın. Sigara böreği gibi rulo yapıp, kenarları yüksek bir fırın tepsisine yan yana sıralayın. Üzerlerine suyu gezdirerek börekleri bu suyun içinde yaklaşık 30 dakika bekletin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hafifçe süzdüğünüz börekleri tepsiye yan yana dizin. Çırpılmış yumurta sarısını böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürüp galeta unu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.