ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MAYDANOZLU RULO BÖREK

Maydanozlu Rulo Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maydanozlu Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

İç harcı için

  • 3 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr lor peyniri
  • 200 gr kurutulmuş domates

Maydanozlu Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Soğanı kıyıp zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Küçük kesilmiş kuru domates, lor peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın. Yufkalardan birini tezgaha serin. 4 eşit parçaya kesip dikdörtgenler elde edin. Yufkaların kenarlarına iç harçtan ekleyip rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı, kaymak ve sütü bir kasede karıştırın. Böreklerin üzerine bu karışımı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!