ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MANTARLI MUSKA BÖREĞİ

Mantarlı Muska Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Muska Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 yufka
  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Mantarlı Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Böreğin iç malzemesini farklı tatlarla zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca kullandığınız malzemeye göre baharat ekleyebilirsiniz. Mantarları enlemesine ikiye kesip yarım ay şeklinde ince doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantar ve küçük doğranmış biberleri ilave edip soteleyin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Her bir yufkayı uzun ve geniş şeritler halinde kesin. Yufkaları ayçiçeği yağı ile yağlayın. Yufka şeritlerinin bir kenarına iç harçtan 1 yemek kaşığı aktarın. Muska şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizip 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!