ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KÖZLEME USULÜ PATLICANLI BÖREK

Közleme Usulü Patlıcanlı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Közleme Usulü Patlıcanlı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 patlıcan

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı un
  • 15 gr tereyağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Közleme Usulü Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

  • Hamur için tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Un, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba eleyin.
  • Tereyağı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölüp her birine yuvarlak şekil verin.
  • Buzdolabında yarım saat bekletin. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Ocağın üzerinde ya da fırının ızgara bölümünde közleyin.
  • Kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirin. Beşamel sos için, tereyağını eritip unu kavurun.
  • Azar azar süt ekleyerek koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Közlenmiş patlıcan, beşamel sos, yenibahar ve rendelenmiş kaşar peynirini bir kaba alın.
  • Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hamurlardan birini un serpilmiş tezgahta yuvarlak açıp, 22 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirin.
  • Kenarlarından hafifçe hamuru yükseltin. Patlıcanlı iç malzemeyi üzerine yayın. Kalan hamuru açıp üzerine kapatın.
  • Hamurun üzerinden parçalar çıkararak çiçek şekli verin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz, klasik patlıcanlı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!