ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KOLAY KİRDE

> KOLAY KİRDE
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kolay kirde tarifi için malzemeler
  • Yarım kg kemiksiz parça kuzu eti2.5 su bardağı su2 yufka1 çay bardağı sıvıyağTuz
  • karabiber
Kolay kirde Nasıl Yapılır

Kuzu etini tencereye alıp 2.5 bardak suyla haşlayın. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Etleri tel tel ayırın.

Teflon tavayı yağlayın. Bir yufkayı kenarları tavanın dışında kalacak şekilde yerleştirin. Yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Eti ilave edin.

Diğer yufkayı küçük parçalara bölüp etin üzerine yerleştirin. Kalan yağı yufkaların üzerine sürün. Alttaki yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırarak toplayın. Et suyundan bir bardak kadarını üzerine gezdirin. Ocakta ters yüz ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.