ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KÖFTELİ BÖREK

Köfteli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köfteli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 kare milföy
  • 1 yumurta akı

İç harcı için

  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Kekik

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Köfteli Börek Nasıl Yapılır?

Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, biber salçası, tuz ve baharatları bir kapta karıştırıp yoğurun. Milföy hamurlarını üçerli olarak yan yana yerleştirip 2 sıra halinde dizin. Hamurların birleşim yerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Üzerine az un serperek merdaneyle çok hafif inceltin. Hazırladığınız köfte harcını elinizle kalın rulo haline getirerek milföyün kenarına uzunlamasına yerleştirin. Milföy hamurunu köfteyle birlikte rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreği pişirin. Servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!