ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI VE PEYNİRLİ AÇIK BÖREK

Kıymalı Ve Peynirli Açık Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Ve Peynirli Açık Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru

İç harcı için

  • 350 gr kıyma
  • 1 su bardağı küp doğranmış kaşar peyniri
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Kıymalı Ve Peynirli Açık Börek Nasıl Yapılır?

Soğanları yemeklik doğrayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Önce kıymayı kavurun. Soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra ocaktan alın. Karışımın sıcaklığı azaldıktan sonra peyniri ilave edip karıştırın. Oda ısısında yumuşattığınız kare milföylerin kenarından yarım santim boşluk bıraktıktan sonra (paralel) karşılıklı iki ucuna uzun kesik atın. Kesikleri çapraz iki köşeden birbirinin üzerinden geçirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp susam serpin. Ortasına hazırladığınız harçtan paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!