Kıymalı Ve İnce Bulgurlu Börek

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Kıymalı Ve İnce Bulgurlu Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kıymalı Ve İnce Bulgurlu Börek için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • ¾ su bardağı ince bulgur
  • 150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Kıymalı Ve İnce Bulgurlu Börek

Nasıl Yapılır

Kıymayı 10 dakika kavurun. Ayçiçeği yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. İnce bulguru ekleyip karıştırın. Su, baharatlar ve tuzu ilave edip pişirmeye devam edin. Bulgur yumuşadıktan sonra ocaktan alıp cevizi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yuvarlak fırın kabını yağlayın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp yarım daire şekli elde edin. Dairenin geniş kısmına iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kendi etrafında döndürüp fırın kabının ortasına yerleştirin. Kalan yufkalara da iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Fırın kabındaki böreğin etrafına sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, klasik bulgurlu börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo