ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI VE İNCE BULGURLU BÖREK

Kıymalı Ve İnce Bulgurlu Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Ve İnce Bulgurlu Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • ¾ su bardağı ince bulgur
  • 150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Kıymalı Ve İnce Bulgurlu Börek Nasıl Yapılır?

Kıymayı 10 dakika kavurun. Ayçiçeği yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. İnce bulguru ekleyip karıştırın. Su, baharatlar ve tuzu ilave edip pişirmeye devam edin. Bulgur yumuşadıktan sonra ocaktan alıp cevizi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yuvarlak fırın kabını yağlayın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp yarım daire şekli elde edin. Dairenin geniş kısmına iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kendi etrafında döndürüp fırın kabının ortasına yerleştirin. Kalan yufkalara da iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Fırın kabındaki böreğin etrafına sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, klasik bulgurlu börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!