ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIRPINTI BÖREK

Kırpıntı Börek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırpıntı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 200 gr beyazpeynir
  • 100 gr kaşarpeyniri
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt

Kırpıntı Börek Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Kek kalıbının içini iyice yağlayın. Yufkaları bir kaba elinizle didikleyin. Kaşarpeyniri ile beyazpeyniri rendeleyin. Maydanozu ince kıyın. Rendelenmiş peynirler, maydanoz, süt, yumurta, kırmızı pulbiber ve ayçiçeği yağını yufkaya ekleyip iyice karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip ılık servis yapın. Böreğinizi fırından çıkarır çıkarmaz sıcak kalıbı mutfak tezgahına serdiğiniz nemli mutfak bezinin üzerine alın. Birkaç dakika sonra böreğinizin kalıptan kolaylıkla çıktığını göreceksiniz. Aynı uygulamayı keklerinizi kalıptan çıkarmak için de yapabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!