ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KEK KALIBINDA PEYNİRLİ BÖREK

Kek kalıbında peynirli börek

Kek kalıbında peynirli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kek kalıbında peynirli börek tarifi için malzemeler

Sosu için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 100 g peynir
  • Yarım demet maydanoz

Kek kalıbında peynirli börek Nasıl Yapılır

  • Sosu için yumurtalar, Ayçiçek yağı ve maden suyunu bir kasede çırpın. Bir yufkayı, yağlanmış kek kalıbına, kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. İkinci yufkayı dört parçaya bölüp sosa batırın ve kalıba yerleştirin. 
  • İç harcı için peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın. Yufkaların üzerine peynirli harçtan döküp, eşit şekilde yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde sosa batırarak hazırlayıp kalıba yerleştirin. Üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Kalıbın kenarlarından sarkan yufkayı üzerine kapatın. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp kalıbı fırın tepsisine ters çevirin. Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.