Kavurmalı Tepsi Böreği

Kavurmalı Tepsi Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavurmalı Tepsi Böreği için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2.5 çay bardağı su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 g kavurma
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Arası için

  • Eritilmiş tereyağı

Servis için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
Kavurmalı Tepsi Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için; un, tuz ve suyu geniş bir kaba alıp karıştırın. Hamur kıvam alıncaya kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
  2. İç harcı için küp doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma, tuz ve karabiberi ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ilave edin.
  3. Dinlenen hamuru unladığınız tezgaha alın. Elinizle geniş bir silindir elde edecek şekilde yoğurun. Silindiri 8 eşit bezeye ayırın.
  4. Her bezeyi bir merdane yardımıyla 15-20 cm büyüklüğünde açın. İlk dört hamuru, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek hafif yağladığınız bir fırın tepsisine üst üste dizin.
  5. Üzerine kavurmalı harcı yayıp rendelenmiş taze kaşar peyniri serpin. Kalan hamurları da yine aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye dizin.
  6. Böreği kısık ateşte tepsiyi çevirerek pişirin. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Yanında yoğurtla sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Gün sohbetlerinde sunabileceğiniz ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo