ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KAVUN KREMALI MİLFÖYLÜ BÖREK

Kavun Kremalı Milföylü Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavun Kremalı Milföylü Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 8 kare milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı pudra şeker

Kavunlu krema için:

  • 2 dilim kavun
  • 150 ml süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 4.5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı beyaz un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 3 yumurtanın sarısı

Süslemek için:

  • Böğürtlen
  • Hazır çikolata sos
  • İnce çekilmiş antep fıstığı

Kavun Kremalı Milföylü Börek Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını buzluktan alıp çözülmesini bekleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürün.
  • Üzerleri kızarana kadar 10 dakika kadar kızartın. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Un ve mısır nişastasını eleyip bir kapta harmanlayın. Kavunu çatalla ezip püre haline getirin. Süt, krema ve bir çorba kaşığı şekeri tencerede ısıtın.
  • Kalan şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iki misli oluncaya kadar mikserde çırpın.
  • Unlu karışımı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın. Isınmış süt ile kremalı karışımı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Unlu karışımı tencereye aktarıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • İnmesine beş dakika kala kavun püresini ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kremanın kaymak tutmasını önlemek için ara sıra mikserle çırpın.
  • Önceden kızartmış olduğunuz milföy hamurlarını servis tabağına dizin. Aralarına kremalı karışımı sürün.
  • Hazır çikolata sos, böğürtlen ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!