ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KARPER PEYNİRLİ BÖREK

Karper Peynirli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karper Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

İç malzeme

  • 4 patates
  • 12 karper peynir
  • 4 dal maydanoz
  • 3 dal taze soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı su

Karper Peynirli Börek Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

Un, sıvıyağ, kabartma tozu, 1 tutam tuz ve suyu çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini nemli bir bez örtün ve 30 dakika dinlendirin.

Patatesleri soyup haşlayın ve püre haline getirin. Maydanoz ve taze soğanı yıkayıp kıyın. Sıvıyağ, tuz ve karabiberle birlikte püreye ekleyipkarıştırın.

Hamurun üçte ikisini ayırıp merdaneyle kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın. Kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Üzerine püreli karışımı yayıp karper peynirleri yerleştirin.

Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp peynirlerin üzerine kapatın. Alttaki hamurun taşan kenarlarını içe doğru kıvırın. Yumurta sarısını su ile çırpıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!