ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KARIŞIK OTLU BÖREK

Karışık otlu börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karışık otlu börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 800 g un
  • Tuz
  • Aldığı kadar su

İç harcı için

  • Radika
  • Yabani pırasa
  • Turp otu
  • Arapsaçı
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • Tuz

Yağlamak için

  • 250 g tereyağı

Karışık otlu börek Nasıl Yapılır

Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına alın. Bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edip harmanlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek kadar su ilave ederek yoğurun. İç harcı için yıkayıp süzdüğünüz otları ince doğrayın ve bir kaseye alın. Lor peyniri ve tuzu ilave edip karıştırın. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın. Bir oklava yardımıyla ince açın. Eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve bir kenarına iç harcını yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloyu içe doğru kıvırarak kol böreği şekli verin. Böreği yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kalan tereyağını üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.