ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KARALAHANALI VE MANTARLI BAKLAVA BÖREĞİ

KARALAHANALI VE MANTARLI BAKLAVA BÖREĞİ

Karalahanalı ve mantarlı baklava böreği
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karalahanalı ve mantarlı baklava böreği tarifi için malzemeler
  • 1 yufka
  • 10 baklava yufkası

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 500 g konserve mantar
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 demet karalahana
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 250 g rendelenmiş beyaz peynir
  • 100 g tereyağı
Karalahanalı ve mantarlı baklava böreği Nasıl Yapılır

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ince dilimlediğiniz mantarları zeytinyağında soteleyin. İnce kıydığınız karalahana, kırmızı biber ve beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Yufkayı yağlanmış fırın kabının içine, kenarlarından sarkacak şekilde yayın. İki baklava yufkasının arasına eritilmiş tereyağı sürerek yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine iç harcından yayıp diğer iki yufkayı da aynı şekilde üzerine yayın. Kalan tüm malzemeyi bu sıralamayla tepsiye dizin. Fırın kabının kenarlarından sarkan yufkayı üzerini örtecek şekilde kapatın.
  • En üstte kalan yufkanın üzerine tereyağı sürüp, baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!