ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KARALAHANALI VE MANTARLI BAKLAVA BÖREĞİ

Karalahanalı Ve Mantarlı Baklava Böreği

Karalahanalı ve mantarlı baklava böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Karalahanalı Ve Mantarlı Baklava Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yufka
  • 10 baklava yufkası

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 500 g konserve mantar
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 demet karalahana
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 250 g rendelenmiş beyaz peynir
  • 100 g tereyağı

Karalahanalı Ve Mantarlı Baklava Böreği Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ince dilimlediğiniz mantarları zeytinyağında soteleyin. İnce kıydığınız karalahana, kırmızı biber ve beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Yufkayı yağlanmış fırın kabının içine, kenarlarından sarkacak şekilde yayın. İki baklava yufkasının arasına eritilmiş tereyağı sürerek yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine iç harcından yayıp diğer iki yufkayı da aynı şekilde üzerine yayın. Kalan tüm malzemeyi bu sıralamayla tepsiye dizin. Fırın kabının kenarlarından sarkan yufkayı üzerini örtecek şekilde kapatın.
  • En üstte kalan yufkanın üzerine tereyağı sürüp, baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!