ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KALPLİ BÖREK

Kalpli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

18 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalpli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı çörekotu

Kalpli börek Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Un, süt tozu, tuz ve mayayı çukur bir kapta harmanlayın. Süt ve sıvıyağı ayrı bir kapta karıştırın. Unlu karışıma ekleyip üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat bekletin.

Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırıp yağlanmış küçük kalp şekilli fırın kalıplarına yerleştirin. Yumurta sarısı ile sıvıyağı karıştırıp hamurların üzerlerine sürün. Çörekotunu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.