ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KABAKLI SODALI BÖREK

Kabaklı Sodalı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Sodalı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 hazır yufka

İç harcı için

  • 250 g lor peyniri
  • 2 kabak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Nane

Sosu için

  • 1 şişe soda
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • Susam
  • Çörekotu

Kabaklı Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

Yufkaları bir mutfak tezgahına üst üste gelecek şekilde yayın ve ortadan ikiye kesin. Bir parça yufka alıp yağladığınız kare bir fırın kabına büzüştürerek yayın. Tabanında toplam üç parça yufka olacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın. İç harcı için lor peyniri ve rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları bir kasede karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. İç harcını yufkaların üzerine yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde büzüştürerek iç harcın üzerine yayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpın ve böreğin üzerine gezdirin. Börek sosu eminceye kadar yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Üzerine susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!