ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KABAKLI KOLAY BÖREK

KABAKLI KOLAY BÖREK

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı kolay börek tarifi için malzemeler
  • 200 gr hazır ekmek hamuru 3 kabak 2 domates 100 gr yağsız beyaz peynir 1 tatlı kaşığı fesleğen 1 tatlı kaşığı nane 3-4 dal dereotu 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 yumurta Tuz
  • karabiber
Kabaklı kolay börek Nasıl Yapılır

Ekmek hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 30 santim çapında bir yufka açın. 

24 santim çapındaki bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Peyniri ufalayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. 

Kabakları temizleyip ince ince dilimleyin ve teflon tavada yağsız olarak hafif kızartın. Derin bir kaba alıp zeytinyağı, peynir, domates, fesleğen, nane, tuz ve karabiberi ilave edin. Dereotunu kıyıp ekleyin.

Hazırladığınız kabaklı karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayın. Hamurun dışa taşan kenarlarını karışımın üzerine, ortası açık kalacak şekilde, hafif büzerek kapatın. Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürüp fırına verin ve kızarıncaya kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.