ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KABAKLI KOLAY BÖREK

Kabaklı Kolay Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Kolay Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr hazır ekmek hamuru 3 kabak 2 domates 100 gr yağsız beyaz peynir 1 tatlı kaşığı fesleğen 1 tatlı kaşığı nane 3-4 dal dereotu 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 yumurta Tuz
  • karabiber

Kabaklı Kolay Börek Nasıl Yapılır?

Ekmek hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 30 santim çapında bir yufka açın. 

24 santim çapındaki bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Peyniri ufalayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. 

Kabakları temizleyip ince ince dilimleyin ve teflon tavada yağsız olarak hafif kızartın. Derin bir kaba alıp zeytinyağı, peynir, domates, fesleğen, nane, tuz ve karabiberi ilave edin. Dereotunu kıyıp ekleyin.

Hazırladığınız kabaklı karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayın. Hamurun dışa taşan kenarlarını karışımın üzerine, ortası açık kalacak şekilde, hafif büzerek kapatın. Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürüp fırına verin ve kızarıncaya kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!