ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ İZMİR USULÜ DOMATES BÖREĞİ

İzmir Usulü Domates Böreği

İzmir usulü domates böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İzmir Usulü Domates Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg olgunlaşmış domates
  • 4 dilim ıslatılmış bayat ekmek içi
  • 5 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri

İzmir Usulü Domates Böreği Nasıl Yapılır?

  • Önce domateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Bir çay kaşığı yardımıyla domateslerin çekirdeklerini çıkarıp atın, tavla zarından daha da ufak doğrayıp üzerine tuzu serpip bir kenarda bekletin.
  • Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp çatal ya da tel çırpıcıyla iyice çırpın. Tuz ve karabiberle beraber çok ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Islatılmış bayat ekmeklerin suyunu sıkıp, ufak lokmalar halinde parçalayarak yumurtalı kabın içine ilave edin. Bu arada domateslerin suyunu iyice süzün, yumurtalı karışımın içine aktarıp, karıştırın.
  • 25-30 cm çapında bir fırın kabını ya da tek kişilik fırına dayanıklı kaselerin içini sıvı yağla iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına ya da fırın kaselerine aktarın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek, servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!