ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI VE LOR PEYNİRLİ BÖREK

Ispanaklı Ve Lor Peynirli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı Ve Lor Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 10 baklava yufkası
  • 500 gr lor peyniri
  • 500 gr ıspanak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 dal taze soğan
  • 100 gr galeta unu
  • Rendelenmiş muskat

Ispanaklı Ve Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Ispanakları ince doğrayın ve zeytinyağında 3-4 dakika soteleyin. Taze soğanları doğrayıp ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Lor peyniri, muskat, tuz, karabiber, yumurta ve galeta ununun yarısını ekleyip karıştırın. 20x30 cm ölçüsünde fırın kabını yağlayın. Beş yufkayı aralarını yağlayarak kabın içerisine yerleştirin. Üzerine galeta unu serpiştirin. Peynir karışımını yayıp kalan yufkaları da aralarını yağlayarak üzerine kapatın. Keserek dilimleyin. 180 derece fırında 35-40 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!