ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI MİNİ BÖREK

Ispanaklı Mini Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı Mini Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 5 yufka
  • 250 gr tereyağı
  • 1 kg ıspanak yaprağı
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • 250 gr beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Ispanaklı Mini Börek Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Üzerine tereyağı sürün. İkinci yufkayı da üzerine yayıp tereyağı sürün. Tüm yufkaları aynı şekilde üst üste yayın. Yufkayı üçgenler oluşturacak şekilde 16 parçaya kesin. Diğer tarafta ıspanak yapraklarını bol suyla yıkayıp suyunu süzün. 1 çay kaşığı tuz ile yaprakları elinizle iyice ovup suyunu süzdürün. Soğanı küp doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın. Soğan, bir yumurta, ufalanmış beyaz peynir, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edip iyice harmanlayın. Hazırladığınız harcı yufkaların geniş tarafına paylaştırın. Yufkaların kenarlarını içeri doğru kapatıp, sigara böreği şeklinde sarın. Börekleri fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!