ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

Ispanaklı Çıtır Börek

Ispanaklı tarifler sayfamızdan en lezzetli ıspanak yemeklerine ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 250 gr ıspanak yaprağı
  • 4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 tutam muskat
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr beyazpeynir
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

  • Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ispanakları yıkayıp bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Yufkalardan 12x12 cm'lik kareler kesip 16 kare yufka hazırlayın.
  • 10 cm çapında 4 yuvarlak parça kesip kalan yufka parçalarını yarım cm'lik ince şeritler halinde kesin. Beyazpeyniri ufalayın.
  • Kare yufkaların üzerini fırça kullanarak eritilmiş margarinle yağlayın.
  • 4 küçük tart kalıbını yağlayıp her birine 4 kare yufkayı üst üste yerleştirin. Kenarlarına ve dibine parmak uçlarınızla bastırarak çukurlaştırın.
  • Yumurtayı bir kâseye kırıp tuz, karabiber ve muskat ekleyin. İyice çırpın. Ispanağı ufalanmış beyaz peynir ve yumurta ile karıştırın.
  • Karışımı tart kalıplarının içine paylaştırıp yufkaların sarkan kısımlarını üzerine çevirip kapatın.
  • Üzerlerini yuvarlak yufka parçalarıyla kapatıp şeritler halindeki yufkaları da gelişigüzel tutamlar halinde yerleştirin.
  • Kalıpları fırın tepsisine alıp 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!