ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HELLİMLİ BÖREK

Hellimli Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hellimli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr taze hellim peyniri
  • 4 yufka
  • 5 yaprak taze nane
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Hellimli Börek Nasıl Yapılır?

Süt, kabartma tozu, yoğurt ve ayçiçek yağını mikserle çırpın. Hellim peynirini rendeleyip ince doğranmış nane ile karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı sürüp, naneli hellim peynirini serpin. Üzerine diğer yufkayı yayıp, aynı işlemi malzeme bitinceye kadar tekrarlayın. 15 dakika dinlendirip yuvarlak bir kalıp yardımıyla kesin. 180 derece fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!