ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HELLİM PEYNİRLİ RULO BÖREK

Hellim Peynirli Rulo Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hellim Peynirli Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 dolmalık biber
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yufka
  • 50 g ıspanak
  • 60 g hellim peyniri
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz

Hellim Peynirli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Patlıcan, kabak ve biberileri ince dilimleyin. Tavada zeytinyağında soteleyin. Bir kapta yumurta, süt ve tuzu birlikte çırpın. Yufkaların aralarına bu karışımı sürün. Yufkanın uç kısmına patlıcan, kabak, dolmalık biber, ıspanak yaprağı ve hellim peynirini sırasıyla üst üste dizin. Yufkanın kenarlarını içe doğru kapatıp rulo şeklinde sarın. Üzerine süt ve yumurta karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!