ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HAVUÇLU KABAKLI BÖREK

Havuçlu Kabaklı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 havuç
  • 4 kabak
  • 250 g beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • Yarım litre süt
  • 4 yufka

Havuçlu Kabaklı Börek Nasıl Yapılır?

Havuç, kabak ve beyaz peyniri rendeleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Yufkaların bir tanesini ayırıp diğerlerini elinizle minik parçalara bölerek yumurtalı karışıma ekleyin. Yumurtalı karışımı kabaklı harç ile birleştirip tekrar karıştırın. Orta büyüklükteki bir fırın kabını yağlayıp ayırdığınız yufkayı kabın tabanına serip kenarlardan sarkan fazlalıkları da kabın tabanına ekleyin ve yumurtalı karışımı üzerine boşaltın. Üzerini bir spatula ile düzeltip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Pratik ve hafif kabaklı börek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!