ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ HAVUÇLU KABAKLI BÖREK

Havuçlu kabaklı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu kabaklı börek tarifi için malzemeler

  • 2 havuç
  • 4 kabak
  • 250 g beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • Yarım litre süt
  • 4 yufka

Havuçlu kabaklı börek Nasıl Yapılır

Havuç, kabak ve beyaz peyniri rendeleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Yufkaların bir tanesini ayırıp diğerlerini elinizle minik parçalara bölerek yumurtalı karışıma ekleyin. Yumurtalı karışımı kabaklı harç ile birleştirip tekrar karıştırın. Orta büyüklükteki bir fırın kabını yağlayıp ayırdığınız yufkayı kabın tabanına serip kenarlardan sarkan fazlalıkları da kabın tabanına ekleyin ve yumurtalı karışımı üzerine boşaltın. Üzerini bir spatula ile düzeltip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.