ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ HAMSİLİ BÖREK

HAMSİLİ BÖREK

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsili börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi2 soğan4 çorba kaşığı sıvıyağ2

3 dal maydanoz2 yufkaKızartmak için sıvıyağTuz

  • karabiber
Hamsili börek Nasıl Yapılır

Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Tuz serpip süzgeçte 10 dakika bekletin ve bıçakla 3-4 parçaya kesin.

Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Bir tavada sıvıyağı ısıtıp soğanları soteleyin. Balıkları ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştın.

Yufkayı 7 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeridin uç kısmına hamsili iç malzemeden 1 kaşık yerleştirip muska şeklinde sarın. Uçlarını suyla ıslatıp tutturun. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri iki taraflı kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.