ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ FIRINDA ÇİĞ BÖREK

Fırında Çiğ Börek

Kırım Tatar mutfağına özgü bir lezzet olan çiğ börek; kıyma, baharat ve soğanın kavrulup yufkaya dizilmesiyle hazırlanır. İsteğe göre fırınlama veya kızartma usulüyle pişirilebilir. Kırım Tatarları arasında, 'çiberek, şırbörek, şuberek' isimleriyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, çiğ börek nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Mutfağınızda farklı kültürlerin böreklerine yer vermek istiyorsanız, Balkan ülkelerinde çok popüler olan nefis boşnak böreği tarifine mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Çiğ Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 500 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu

Fırında Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Bir yufkanın tamamını düz bir alana yayıp üzerini fırça yardımıyla yağlayın.
  • Yufkanın tam ortasına hazırladığınız kıyma harcından yayın. Kenarından tutup diğer yarısının üzerine katlayın ve çok sıkmadan sarın.
  • Uçlarından tutup içe doğru kıvırın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın.
  • Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!