ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ETLİ LOKMA BÖREĞİ

Etli Lokma Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Lokma Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4.5 su bardağı un
  • Yarım paket (20 gr) yaş maya
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Rezene

Etli Lokma Böreği Nasıl Yapılır?

Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, süt, tuz, ayçiçeği yağı ve yoğurdu ilave edip yoğurun. Yumurtayı ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp kısık ateşte zeytinyağında kavurun. Eti ilave edin. Doğradığınız biber ile domatesi ekleyin. Pişmeye yakın baharatları ekleyip ocağı kapatın. Mayalanan hamurdan iri parçalar koparıp avuç içi büyüklüğünde açın. Ortasına etli harçtan paylaştırıp yuvarlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp rezene serpin. 15-20 dakika mayalanması için bekletip 190 derece fırında pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!