ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ETLİ AY BÖREĞİ

Etli Ay Böreği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Ay Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağından biraz eksik su
  • Tuz
  • 90 gr tereyağı

Harcı için

  • 350 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş

Etli Ay Böreği Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
  • Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Soğanı ve biberleri ince kıyın.
  • Bir tavada zeytinyağında soteleyin. Yumuşayınca minik doğradığınız etleri ilave edin. Pişmeye yakın domatesleri ekleyin.
  • Domatesler de yumuşayınca tuzla tatlandırın ve ocaktan alın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın.
  • İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
  • 180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!