Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14692 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1353 Tarif
Diyet
4426 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2433 Tarif
Hafif Yemekler
57 Tarif
İçecek
1422 Tarif
Pratik Yemek
6054 Tarif
Salata ve Meze
1380 Tarif
Sos
485 Tarif
Tatlı
9434 Tarif
Yöresel
2017 Tarif
Popüler Tarifler
Tavuklu Sandviç
Sade Türk Lokumu
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Etli Ay Böreği
Etli Ay Böreği
30 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Viyana Kurabiyesi
Yumurtasız Bayatlamayan Kek
10 Dakikada Çikolatalı Cezerye
Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça
3 malzemeli şambali
Pişmaniye Tadında Kurabiye
Halep Tatlısı İçinde Ne Var?
Kavurma Yumuşak Olması İçin Nasıl Yapılır?
Eti En Çok Ne Yumuşatır?
Hasanpaşa Köftesi Yapmanın Püf Noktaları
Sarma İçinin Sırrı Harcında Saklı
Ev Baklavası Rehberi: Malzemeden Şerbete, Baklavanın Püf Noktaları
Etli Ay Böreği için
Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağından biraz eksik su
Tuz
90 gr tereyağı
Harcı için
350 gr kuşbaşı dana eti
2 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Etli Ay Böreği
Nasıl Yapılır
Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Soğanı ve biberleri ince kıyın.
Bir tavada zeytinyağında soteleyin. Yumuşayınca minik doğradığınız etleri ilave edin. Pişmeye yakın domatesleri ekleyin.
Domatesler de yumuşayınca tuzla tatlandırın ve ocaktan alın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın.
İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Et Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
55 Dakika
Kolay Kırpık Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
65 Dakika
Bohça Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
115 Dakika
El Açması Kıymalı Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
30 Dakika
Parmak Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
25 Dakika
Tiropita
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.