ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ETLİ AY BÖREĞİ

Etli Ay Böreği

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Ay Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağından biraz eksik su
  • Tuz
  • 90 gr tereyağı

Harcı için

  • 350 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş

Etli Ay Böreği Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
  • Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Soğanı ve biberleri ince kıyın.
  • Bir tavada zeytinyağında soteleyin. Yumuşayınca minik doğradığınız etleri ilave edin. Pişmeye yakın domatesleri ekleyin.
  • Domatesler de yumuşayınca tuzla tatlandırın ve ocaktan alın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın.
  • İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
  • 180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!