Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15800 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1462 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7496 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10732 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Kavurmalı Pide
Kazandibi
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Etli Ay Böreği
Etli Ay Böreği
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tahinli Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Etli Ay Böreği için
Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağından biraz eksik su
Tuz
90 gr tereyağı
Harcı için
350 gr kuşbaşı dana eti
2 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Etli Ay Böreği
Nasıl Yapılır
Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Soğanı ve biberleri ince kıyın.
Bir tavada zeytinyağında soteleyin. Yumuşayınca minik doğradığınız etleri ilave edin. Pişmeye yakın domatesleri ekleyin.
Domatesler de yumuşayınca tuzla tatlandırın ve ocaktan alın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın.
İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Et Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
55 Dakika
Hazır Yufkadan Kıymalı Gül Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
65 Dakika
Makarna Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
45 Dakika
Soya Soslu Balık Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
İçli Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
30 Dakika
Pastırmalı Kalem Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
55 Dakika
3 Peynirli Puf Börek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.