ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ENGİNARLI YÖREM BÖREĞİ

Enginarlı Yörem Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

33 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Yörem Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 temizlenmiş enginar
  • 25 gr margarin
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı tozşeker
  • 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri

Beşamel sos için

  • 1 su bardağı süt
  • 15 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • Tuz

Hamur için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı maya
  • 3 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • Tuz

Enginarlı Yörem Böreği Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Enginarları tencereye dizip 25 gr margarin, tuz, limon suyu ve şeker ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğumaya bırakın.

Beşamel sos için, margarini tencerede eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırıp ekleyin. Karışım koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş kaşarpeynirini ilave edin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın.

Hamur için, süt, maya, tuz ve unu hamur yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 5-10 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasını 10 cm çapında açıp üzerine oda sıcaklığındaki margarinden kalın bir tabaka sürün. Bohça şeklinde kapatın. Diğer parçaya da aynı işlemi uygulayıp buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Dört eşit parçaya bölün. Her parçanın ortasına enginar, onun üzerine de beşamel sos yayıp  kenarlarını kapatın. Kenarlarına çatalla şekil verin. Üzerini bıçakla çizip kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!