ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ EL AÇMASI KIYMALI ÜÇGEN BÖREK

El Açması Kıymalı Üçgen Börek

El açması kıymalı üçgen börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

El Açması Kıymalı Üçgen Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

İçi için:

  • 1 kuru soğan
  • 500 g kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Araları için:

  • 200 g eritilmiş tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu

El Açması Kıymalı Üçgen Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin ve ılık bir ortamda yarım saat mayalandırın. Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırın ve her bezeyi çok ince şekilde açın. Açılan hamurun arasını, eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın.
  • Bir yandan yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun ve içerisine kıymayı ekleyerek saldığı suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içerisine baharatları da ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız kıymalı içi, açtığınız hamurun her tarafına serpiştirin ve yufkayı ortadan kesin. Kesilen hamur çok sıkı olmayacak şekilde önce büyük bir kare, ardından iki ucu ortada birleştirilip üçgen şeklini verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi yapın. Üzerine süt ve yumurta sarısı karışımı sürerek çörek otu serpiştirin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!