ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BULGUR BÖREĞİ

Bulgur Böreği

Bulgur böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bulgur Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g az yağlı kıyma
  • 3 su bardağı haşlanmış pilavlık bulgur
  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Frenk soğanı

Bulgur Böreği Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 
  • Haşlanmış bulgurun üzerine sırasıyla, kıymalı soğanlı harç, bir kasede çırptığınız yumurtalar, galeta unu, un, kabartma tozu, iri kırılmış ceviz, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuz ve baharatları ilave edin. 
  • Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harcı yağladığınız 22 cm çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kalan rendelenmiş kaşar peynirinden serpin ve peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin. Ilındıktan sonra üzerini ince kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!