ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BOL PEYNİRLİ BÖREK

Bol peynirli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bol peynirli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Su

Arası için

  • 5 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 50 g beyaz peynir
  • 50 g tulum peyniri
  • 50 g kaşar peyniri
  • 50 g çedar peyniri
  • 1 yumurta
  • 1/4 demet maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Bol peynirli börek Nasıl Yapılır

Hamuru için unu geniş bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Ortasına yoğurt, maden suyu, Ayçiçek yağı ve tuz ilave edin. Bir bardaktan az su ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru 5 bezeye ayırın. Her bir bezeyi de üçe bölerek 15 tane beze elde edin. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın. İki bezenin aralarını yağlayın. Kalan son üçlü bezeyi yağ sürmeden oklavayla ince açın. İç harcı için peynirleri rendeleyip geniş bir kaseye alın. Yumurta ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Peynirli harcı üzerine yayın. Kenarlarından ortaya doğru katlayıp büyük bir kare elde edin. Daha sonra kare hamuru köşelerinden karşılıklı katlayarak zarf şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.