Bol Malzemeli Rulo Börek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Bol Malzemeli Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bol Malzemeli Rulo Börek için

Malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağından bir parmak fazla su

İç harcı için

  • 750 g pırasa
  • 100 g kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Açmak için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
Bol Malzemeli Rulo Börek

Nasıl Yapılır

Un, tuz ve su ile yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. İç harcı için ince kıydığınız pırasaları kuşbaşı kuzu eti ile birlikte zeytinyağında soteleyin. Çam fıstığı, kuş üzümünü, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru ince açın. Üzerine zeytinyağı sürüp, elinizle iyice inceltin. İç harcı hamurun her tarafına paylaştırın. Hamuru rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru sararak birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo