ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BOL MALZEMELİ RULO BÖREK

Bol malzemeli rulo börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bol malzemeli rulo börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağından bir parmak fazla su

İç harcı için

  • 750 g pırasa
  • 100 g kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Açmak için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Bol malzemeli rulo börek Nasıl Yapılır

Un, tuz ve su ile yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. İç harcı için ince kıydığınız pırasaları kuşbaşı kuzu eti ile birlikte zeytinyağında soteleyin. Çam fıstığı, kuş üzümünü, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru ince açın. Üzerine zeytinyağı sürüp, elinizle iyice inceltin. İç harcı hamurun her tarafına paylaştırın. Hamuru rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru sararak birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.