Beşamelli Ve Pastırmalı Börek

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Beşamelli Ve Pastırmalı Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Beşamelli Ve Pastırmalı Börek için

Malzemeler

  • 4 hazır yufka
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 10 dilim pastırma
  • 1 yumurta sarısı

Beşamel sos için

  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamelli Ve Pastırmalı Börek

Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.


Beşamel sos için; sarımsakları temizleyip kıyın. Sıvıyağı tencerede ısıtın. Pulbiberi ekleyip 1-2 dakika kavurun. Unu ilave edin. Azar azar süt ilave ederek muhallebi kıvamında bir sos hazırlayın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Pastırmaları ince ince doğrayıp kaşarpeyniri ile bir kapta karıştırın.  Yufkaları üst üste serip dörde bölün. Teker teker üzerlerine hazırladığınız beşamel sosu sürün. Yufkaların geniş kısmına pastırmalı karışımı paylaştırın. Yufkaları kapatıp geniş bir sigara şeklinde rulo yapın. Aynı işlemi tüm yufkalara uygulayın.

Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo