ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BEŞAMEL SOSLU TAVUK ETLİ PRATİK BÖREK

BEŞAMEL SOSLU TAVUK ETLİ PRATİK BÖREK

Beşamel soslu tavuk etli pratik börek
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu tavuk etli pratik börek tarifi için malzemeler
  • 2 ekmek hamuru

Tavuk etli harç için

  • 500 g tavuk göğüs eti
  • 1 defne yaprağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber

Beşamel sos için

  • 125 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • Rendelenmiş muskat cevizi

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Beşamel soslu tavuk etli pratik börek hazırlanışı

  • Tavuk etli harç için tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Defne yaprağı, tuz ve tane karabiber ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp tel tel olacak şekilde ayırın.
  • Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Azar azar sütü ilave edin ve karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, beyaz biber ve rendelenmiş muskat cevizi ile tatlandırın. Ocaktan alıp tel tel ayırdığınız tavuk göğüs etlerini ilave edin ve ılınmaya bırakın.
  • Ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımı ile hafif açın. Bezelerin içine bir yemek kaşığı kadar beşamel soslu tavuk etli harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın.
  • Börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!