ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BAKLAVA YUFKASINDA SEBZELİ BÖREK

Baklava Yufkasında Sebzeli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baklava Yufkasında Sebzeli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket baklava yufkası
  • 1 pırasa
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 100 gr brüksel lahana
  • Yarım su bardağı
  • iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2/3 çay bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Baklava Yufkasında Sebzeli Börek Nasıl Yapılır?

Ayçiçek yağını ısıtın. İnce doğradığınız pırasayı, rendelediğiniz havucu, ince doğradığınız brüksel lahanasını ekleyip hafif soteleyin. Ocaktan almaya yakın rendelediğiniz kabağı ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Baklavalık yufkaların arasına ayçiçek yağı sürerek 3 kat olacak şekilde yerleştirin. Ortadan ikiye bölün. Üzerine suyunu süzdüğünüz sebzeli harcı ve cevizi ekleyin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!