ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BADEMLİ VE KIYMALI BÖREK

Bademli ve kıymalı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli ve kıymalı börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr margarin (oda ısısında)
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı file badem
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Bademli ve kıymalı börek Nasıl Yapılır

Kıymayı tavada ayçiçek yağında kavurun. Küp doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, badem, tarçın ve kıyılmış maydanozu ekleyerek soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına margarin, yumurta ve yoğurdu ekleyin. Telle çırparak sirke, kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyin. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün. Merdane yardımıyla hamurları yuvarlak biçimde açın. İlk parçayı yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç harcı yayarak kenarlarına yumurta sarısı sürün. Açtığınız diğer hamurun ortasından bir kase yardımıyla bir parça kesip çıkarın. Kalan simit şeklindeki hamuru diğerinin üzerine yerleştirerek kenarlarını bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.