ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ROSTO

Tavuk Rosto

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Rosto Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 parça tavuk göğsü
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1.5 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Tavuk Rosto Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin. Yumurta sarıları, galeta unu, tuz, karabiber, köri ve zeytinyağı ekleyip tekrar robotta karıştırıp bir kaseye aktarın.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve bezelye ile birlikte tavuk etine karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tavuklu karışımı rulo haline getirip tepsiye yerleştirin.
  • Mısır gevreklerini ezerek kırıntı haline getirin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozları içine karıştırıp rostonun üzerini kaplayın.
  • 190 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika beklettikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!