ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ SALATA

Tavuk Etli Salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Salata Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tavuk göğüs eti
  • 10 yaprak lolorosso
  • 10 yaprak kıvırcık marul
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı kurutulmuş domates
  • 2 közlenmiş kırmızıbiber
  • Defne yaprağı
  • Yarım su bardağı salatalık turşusu
  • 100 gr konserve mısır
  • Soya filizi

Sos için

  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz

Tavuk Etli Salata Nasıl Yapılır?

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Marul, lolorosso ve maydanozu doğrayın. Tavuk etlerini jülyen doğrayıp fırın ızgarasında pişirin. Salatalık turşusunu ince doğrayın. Biberleri ve kurutulmuş domatesleri doğrayın. Geniş bir salata kabının içine mısırı da ekleyip tavuklar hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Defne yapraklarını servis tabağına yerleştirin. Üzerine salatayı alın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine dökün. Üzerlerine tavuk dilimlerini yerleştirin. Soya filizlerini ilave edip servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!