Tavuk Etli Salata

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Tavuk Etli Salata Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 250 gr tavuk göğüs eti
- 10 yaprak lolorosso
- 10 yaprak kıvırcık marul
- 1/4 demet maydanoz
- 1 çay bardağı kurutulmuş domates
- 2 közlenmiş kırmızıbiber
- Defne yaprağı
- Yarım su bardağı salatalık turşusu
- 100 gr konserve mısır
- Soya filizi
Sos için
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
Tavuk Etli Salata Nasıl Yapılır?
Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Marul, lolorosso ve maydanozu doğrayın. Tavuk etlerini jülyen doğrayıp fırın ızgarasında pişirin. Salatalık turşusunu ince doğrayın. Biberleri ve kurutulmuş domatesleri doğrayın. Geniş bir salata kabının içine mısırı da ekleyip tavuklar hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Defne yapraklarını servis tabağına yerleştirin. Üzerine salatayı alın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine dökün. Üzerlerine tavuk dilimlerini yerleştirin. Soya filizlerini ilave edip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR