ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ KAĞIT KEBABI

Tavuk Etli Kağıt Kebabı

Tavuk etli kağıt kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Kağıt Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuşbaşı tavuk eti
  • 1 su bardağı bezelye içi (Haşlanmış)
  • 1 büyük boy kabak (Küp doğranmış)
  • 4 mini patates (Enine 2’ye kesilmiş)
  • 10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 4 diş sarımsak (Bütün olarak yerleştirilecek)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

Tavuk Etli Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri de ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Hatay ve Malatya'da sık sık tüketilen klasik kağıt kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!